Hva er medlem- og tillitsvalgtskolering?

AOF er LOs verktøy for utdanning av medlemmer og tillitsvalgte. Vi tilbyr alt fra grunnopplæring til mer spesifikke kurs, slik at du skal finne noe relevant uansett hvilke problemer du står overfor. 

Kursene er delt inn i to nivåer – MoTo og Toppskolering. Hvilket som er riktig for deg, kommer helt an på erfaringen din.

Norske tillitsvalgte har en lang og stolt historie med å skape et rettferdig arbeidsliv for både offentlig og privat ansatte. Som representant for din klubb eller fagforening, har du en viktig og krevende rolle. Det er du som skal sikre de ansattes arbeidsvilkår, lønn og rettigheter. 

Trenger du litt hjelp? Ikke fortvil – det er derfor vi er her.

Moto

MoTo står rett og slett for «Medlem- og tillitsvalgtopplæring», men har med tiden blitt en aldri så liten merkevare i sin egen rett. Dette er kursene som ikke krever noen spesiell kompetanse fra før for å delta i – alle medlemmer og tillitsvalgte kan delta.

Det er her du finner grunnkursene, samt mer spissede kurs om alt fra overvåkning til lønnsforhandlinger. Vårt mål er å møte de behovene som finnes i markedet, så om du har et drømmekurs som ikke finnes på oversikten – ta kontakt med oss! Det er dere som avgjør hvilke kurs vi setter opp.

Oversikt over MoTo-kurs

oversikt-over-Moto-kurs

Toppskolering

Toppskolering er for relativt erfarne tillitsvalgte, og er mer omfattende kurs som ofte har spesifikke opptakskrav. Har du allerede tatt noen MoTo-kurs kan Toppskolering være neste skritt.

Toppskoleringskurs kan gå over flere uker, og noen gir til og med studiepoeng. Har du planer om å studere arbeidsrett i fremtiden, kan dette være en perfekt inngang. Toppskolering inkluderer også internasjonale kurs som Genève-skolen og Yorkshire-skolen.

Du kan laste ned en full katalog over kursene her.

Oversikt over Toppskolerings-kurs

toppskolering-1

FAQ

Koster kursene noe?

Kursene er dekket gjennom forbundet ditt, så for deg er det helt gratis å delta så lenge du er kvalifisert.

Hvor lenge varer kursene?

MoTo-kurs varer vanligvis i et par dager, mens toppskoleringskursene ofte kan gå over flere uker.

Må jeg søke fritak fra jobb?

Du er nødt til å søke fritak fra jobben, etter at du har fått innvilget kursplass. Dersom kurset vil gjøre deg mer skikket i jobben, har du også krav på lønn selv om du er borte fra jobb.

Kan jeg bare ta kursene i nærheten av meg?

Du kan melde deg på kurs over hele landet, så lenge du er i stand til å reise. Vi prioriterer ikke kursdeltakere basert på hvor de bor. 

Hvordan melde deg på?

  1. Velg kurset du er interessert i fra enten MoTo eller Toppskolering.
  2. Fyll ut detaljene om deg og send inn.
  3. AOF kontakter ditt forbund for å få dekket kostnadene av kurset. Forbundene pleier å vente til en måned i forveien av kurset, så ikke fortvil om det tar en stund å få svar.
  4. Du får beskjed fra forbundet ditt om at søknaden er innvilget. Som regel er dette uproblematisk, i hvert fall for MoTo. Dersom du likevel skulle få søknaden avvist, kan du kontakte forbundet ditt for begrunnelse.

Her er en fullstending oversikt over alle kursene.

 

No video selected

Select a video type in the sidebar.